Saalistustalous isännöintialan mallina?

Isännöitsijöiden luoma lypsykone.

Miltä tuntuisi olla töissä firmoissa, joissa rahaa haravoidaan saalistusstalouden ehdoin. Työ itsessään on vain fasadi, jonka suojassa firma pyrkii maksimoimaan voittonsa ja putsaa yhtiön, jonka etuja se on palkattu valvomaan.

Miten se on mahdollista “korruptiovapaassa” Suomessa?

Kun talojen omista isännöitsijöistä luovuttiin ja firmoja nousi kuin sieniä sateella, ne pystyivät äkkiä palkkaamaan paljon väkeä ja toimistot muuttuivat suuriksi ja toimitilat hienoiksi, moni ihmetteli, mistä raha tulee.

Asunto-osakeyhtiöt ovat osoittautuneet loistavaksi rakenteeksi päästä yhteiselle kukkarolle. Hallituksen puheenjohtajan eristäminen hallituksesta on keino numero yksi. Hän avaa tien lypsäjille.Yleensä johtoon haluaa tai laitetaan tyyppi, jolla on asemaa omassa työssään. Hän siis tuo oman statusensa toimeen, jota ei välttämättä hallitse miltään osin. Isännöitsijästä tulee hänen luottohenkilönsä. Näin hän ehkä osin huomaamattaan ryhtyy toimimaan kilpailevan yrityksen leivissä. Törkeimmissä tapauksissa voitanee löytää myös sidoksia yhtiöihin, jotka palkataan tekemään miljoonaremontteja tai muita etujen siirtoja.Pakka on vielä avaamatta eikä kukaan tiedä, millaisen lumipallon M.O.T on pistänyt alamäkeen pyörimään.

Hallitus syrjäytetään päätöksen teosta ja he ovat vain leimasimen asemassa. Yhtiökokous ja osakkaat eristetään koko ajan uskaliaammin päätöksen teosta. Koronaa käytetään nyt voimalla hyväksi.Yhtiökokoukset tehdään etänä ja yhteyden ovat huonot. Osa putoaa pois kokouksesta, fyysinen osallistuminen on tehty vain muutamalle mahdolliseksi, törkeimmät ilmoittavat jo ennen kokousta, että osakkaiden ääni kuuluu vain isännöitsijälle ja hallituksen puheenjohtajalle, ei muille osakkaille. Pyydetään valtuutuksia muodossa, joissa periaatteessa annetaan vapaat kädet toimia.Ollaan varmoja, että kukaan ei valvo, puutu tai rankaise.

Tuntuu, että yhden remontin alihankkijan lausuma: Kaikki tietää, että tämä kupla puhkeaa, eikä näin voi toimia enää kauan. Siksi jokainen yrittää saada niin paljon hyötyä kuin voi.

Muutama hakusana olisi jokaisen hallituksen jäsenen hyvä googlata:

Korruptio Suomessa.

Rakennusalan musta kirja.

Aini Linjakumpu

Lyhytnäköinen saalistustalous

Sekä ehdottomasti katsoa M.O.T tekemät jutut isännöintifirmojen saalistajista.

yle.fi uutisissa myös iso juttu

https://yle.fi/uutiset/3-12235724J

a tietysti minulta viety raha on rakenteellisen väärinkäytöksen malliesimerkki, jonka as.Oy: hallitus toimittomuudellaan, toivon mukaan ei osallisuudellaan, siunaa.

Se huolettaa myös edelleen talossa asuvia. Asioiden hoito näyttää olevan hukassa.https://www.rakennuslehti.fi/…/korvauksia-ei-heru-vaikka…/

About the author