Trumppilaisen maailman lait ja asetukset

Onko lakeihin jätetty tietoisesti porsaanreikiä, joita niitä tuntevat voivat käyttää? Varmistettu, että maailma suistuu tasapainosta kaaokseen.

Trump on tuonut maailmaan tämän näkökulman paljaana. Jos lait koskisivat häntä niinkuin pitäisi, lähtö Valkoisesta Talosta tapahtuisi poliisiautolla ja päätyisi suoraan vankilaan.

Hän on kuin poika, joka sytytti tulipaloja voidakseen nauttia kaaoksesta, joka syntyi kun hälytysajoneuvot kiisivät paikalle sireenit ulvoen ja palomiehet ryntäsivät sammuttamaan tulta. Kun poika suljettiin laitokseen lukittujen ovien taakse, sytytti hän oman sellinsä tuleen.

Meillä on yhä enemmän ihmisiä, jotka jo lapsuudessa uivat altaassa, joka on täynnä rahaa. Se ei välttämättä tunnu hyvältä, mutta aiheuttaa kateutta niissä, jotka katsovat vierestä ja näkevät vain sen, mitä heillä ei ole: rahan.

Tärkeimmäksi voi nousta tunne siitä, että itsellä on enemmän. Tunne siitä, että näin kuuluu olla. Tunne siitä, että jotenkin on itse sen ansainnut.

Ihminen voi omalla työllään ansaita vain rajatun määrän rahaa. Kaikki muu tulee muiden tekemästä työstä. Paitsi, jos osaa munia kultaisia munia.

Entä, jos haluaa olla rikas, mutta saa vain maistaa sitä – tulee lievästi varakkaaksi?

Koska tarpeeksi riittää? Jos ei riitä, otetaanko sitä sieltä, mistä saadaan?

Missä kulkee se raja, kun oikeudenmukaisuus korvataan lailla? Opetellaan ne porsaanreiät ja väylät, joilla voidaan tehdä vääriä tekoja lakia noudattaen. Se raja, josta tulee itselle ohjenuora omaan toimintaan?

About the author